• Home
  • Projects
  • Lago at Work Belluno @ Blackfin

Lago at Work Belluno @ Blackfin

Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

NATURE MEETS DESIGN AT THE NEW BLACKFIN HEADQUARTERS

At Blackfin’s new entirely Italian-made headquarters: outside, the stunning beauty of the Dolomites; inside, an ultra-modern workspace.


We worked with the architect Nicola De Pellegrini and his office Anidride Design on a major project for Blackfin, the internationally recognised eyewear company, designing the interiors of its new headquarters, opened in celebration of the company’s 45th anniversary.

The interior design for the new LAGO AT WORK Belluno @ BLACKFIN aims to highlight the brand’s image, a synthesis of pure design, and creates harmony between the surrounding natural landscape and the innovation and manufacturing technology that set Blackfin eyewear apart.

The company decided to expand its historical headquarters in Belluno, creating not only a welcoming and practical workspace but most importantly an environment that clearly communicates the company philosophy, expressing the brand’s principles and origins.

At the entrance, a large window looking out at the mountains puts the viewer in direct contact with the outdoors, making it a source of inspiration and motivation. Glass was also used for the walls dividing the offices, intelligently dividing spaces and contributing to the vitality and dynamism of the space overall.

All of the interior spaces are dominated by the colour grey, the brand’s signature hue, paired with natural elements like wood, which one also finds in the furnishings, evoking the marriage with the outside environment. The large Wildwood Air table, suspended on invisible extra-clear glass legs, lends lightness to the space and lets the light pervade the whole room.

The meticulous care lavished on Blackfin eyewear is echoed in LAGO’s design-driven furnishings, expertly designed to measure, down to the smallest detail. LAGO AT WORK Belluno @ BLACKFIN was designed so that people and spaces could enter into resonance, rendering it as similar as possible to a home: welcoming and full of energy, fostering both individual and collective wellbeing.

Contacts

Location: Via Nogarola, 17 | Taibon Agordino BL

Phone:

Website: www.blackfin.eu

DO YOU WANT TO FURNISH YOUR OFFICE WITH LAGO?